CONSULTANCY


Rivendell Consultancy werkt o.a. op de volgende manieren:

 1. Projectbenadering van specifieke vraagstukken
  Voor vragen per product of productgroep (mogen deze producten wel in Nederland / EU op de markt gebracht worden, verpakkingsteksten, toegestane claims, verbetering formule zodat meer claims mogelijk zijn) brengt Rivendell vooraf een offerte uit met projectbeschrijving, timing en kosten.
    
 2. Handleidingen en complete HACCP systemen.
  De handleidingen en het HACCP-systeem zijn zodanig opgesteld dat zelf aan de essentiële wettelijke aspecten voldaan kan worden. Deze praktische handleidingen zijn voor een redelijke prijs aan te schaffen. Iedereen met werkelijke inhoudelijke belangstelling voor voedingssupplementen kan hiermee aan de geldende wetten voldoen. In de kosten van de handleiding is inbegrepen een bepaald aantal uren consultancy overr vragen/problemen, die bij de implementatie naar voren komen. Dit is een praktische manier en goedkope manier om alle wettelijke aspecten van voedingssupplementen al doende te leren. Vele bedrijven implementeren ons HACCP systeem jaarlijks en kunnen daarmee aan de wettelijke eisen voldoen, zo blijkt bij de eerstvolgende inspectie door NVWA.

  a. Handleiding FORMULERING en WETTELIJKE aspecten Voedingssupplementen:
  Bepalen of een ingrediënt /product in Nederland / EU als voedingssupplement op de markt gebracht mag worden:
  - Mogen de ingrediënten en de dosering?
  - Zijn er Novel Food risico's?
  - Wordt het volgens EU normen geproduceerd?
  - Hoe beoordeel ik of de producent / de productie aan de juiste normen voldoet?
  - Welke kwaliteitseisen moeten er gesteld worden?

  b. Handleiding ETIKETTERING Voedingssupplementen:
  Alle belangrijke aspecten om aan de wettelijke eisen voor etikettering te voldoen worden in deze handleiding duidelijk beschreven; ook bevat het een voorbeeldetiket.

  c. Handleidingen HACCP die voldoen aan de wettelijke normen. Zie voor meer info bij HACCP in deze website voor de diverse HACCP-systemen die Rivendell ter beschikking heeft afhankelijk van de aard van uw bedrijf.

  d. Handleiding WETTELIJKE ASPECTEN WEBSHOP voor voedingssupplementen / gezondheidsproducten.

  e. Handleiding RECLAME en PROMOTIE betreffende gezondheids-, voedings- en kwaliteitsclaims.
  Wat kan, wat mag niet, wat zijn de mogelijkheden op verpakkingen, op een website en wat op social media.

  Kosten van de handleidingen worden op aanvraag verstrekt.

   
 3. Strategisch advies
  Vanwege de jarenlange ervaring in binnen- en buitenland, contacten met overheid en zelfregulering, kennis van de markt en ontwikkelingen kan dhr. Theo van Rooij van Rivendell voor uw bedrijf ook als een extern adviseur van dienst zijn. Kennis van zaken en een inzicht in noodzakelijke toekomstige stappen zullen kunnen helpen voor een lange termijn strategie. 

   
 4. Andere landen in de EU.
  Rivendell heeft contact met een groot netwerk van collega-specialisten uit andereop diverse gerelateerde gebieden in binnen- en buitenland (EU landen) en kan op deze wijze voor een brede service zorgdragen. Dit is van belang omdat in elk EU-land de Europese wetten anders geïmplementeerd en geïnterpreteerd worden en er nog nationale regels gelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

......................................................

...