CONSULTANCY


Rivendell Consultancy werkt op de volgende manieren:

 1. Projectbenadering van specifieke vraagstukken bij  nieuwe producten
  Voor vragen per product of productgroep betreffende de volgende wettelijke aspecten:
  - mag het product wel in Nederland / EU op de markt gebracht worden als voedingssupplement / kruidenpreparaat qua ingrediënten, dagdosering, Novel Food risico's, wel of niet toegestane ingrediënten / planten
  - aan welke eisen moet de verpakkingstekst voldoen
  - wat zijn de toegestane gezondheidsclaims
  - kan de formule eenvoudig verbeterd worden zodat meer claims mogelijk zijn
  - aan welke eisen zal moeten worden voldaan betr. veiligheid / HACCP en welke lab onderzoeken zijn nodig om aan de wet te voldoen
  Rivendell geeft vooraf een offerte met projectbeschrijving, timing en kosten.
   
 2. Handleidingen en complete HACCP systemen.
  De handleidingen en het HACCP-systeem zijn zodanig opgesteld dat zelf aan de essentiële wettelijke aspecten voldaan kan worden. Deze praktische handleidingen (doe-het-zelf) zijn voor een redelijke prijs aan te schaffen. Normaal kost consultancy erg veel geld maar Rivendell levert prijzen die ook voor kleine bedrijven redelijk zijn. Iedereen met werkelijke inhoudelijke belangstelling voor voedingssupplementen kan hiermee aan de geldende wetten voldoen. In de kosten van de handleiding is inbegrepen een bepaald aantal uren consultancy betr. vragen/problemen, die bij de implementatie naar voren komen. Dit is een praktische manier en goedkope manier om alle wettelijke aspecten van voedingssupplementen / gezondheidsproducten zelf uit te voeren en snel over een goed systeem en veel noodzakelijke kennis/know-how beschikken. Veel bedrijven implementeren jaarlijks ons HACCP systeem  en kunnen daarmee aan de wettelijke eisen voldoen, zo blijkt bij de eerstvolgende inspectie door NVWA.

  a. Handleiding FORMULERING en WETTELIJKE aspecten Voedingssupplementen:
  Bepalen of een product (formulering, dagdosis ingrediënten) in Nederland / EU als voedingssupplement op de markt gebracht mag worden:
  - Mogen de ingrediënten en de dosering?
  - Zijn er Novel Food risico's?
  - Wordt het volgens EU normen geproduceerd?
  - Hoe beoordeel ik of de producent / de productie aan de juiste normen voldoet?
  - Welke kwaliteitseisen moeten er gesteld worden?

  b. Handleiding ETIKETTERING Voedingssupplementen:
  Alle belangrijke aspecten om aan de wettelijke eisen voor etikettering te voldoen worden in deze handleiding duidelijk beschreven; ook bevat het een voorbeeldetiket.

  c. Handleidingen HACCP die voldoen aan de wettelijke normen. Zie voor meer info bij HACCP in deze website voor de diverse HACCP-systemen die Rivendell ter beschikking heeft afhankelijk van de aard van uw bedrijf (Import buiten EU, productie in de EU, distributiebedrijf, webshop).

  d. Handleiding WETTELIJKE ASPECTEN WEBSHOP voor voedingssupplementen / gezondheidsproducten.

  e. Handleiding RECLAME en PROMOTIE betreffende gezondheids-, voedings- en kwaliteitsclaims.
  Wat kan, wat mag niet, wat zijn de mogelijkheden op verpakkingen, op een website en wat op social media.

  Kosten van de handleidingen worden op aanvraag verstrekt.

   
 3. Andere landen in de EU.
  Rivendell heeft contact met een groot netwerk van collega-specialisten uit binnen- en buitenland (EU landen) en kan op deze wijze voor een brede service zorgdragen. Dit is van belang omdat in elk EU-land de Europese wetten anders geïmplementeerd en geïnterpreteerd worden en er ook nog nationale regels gelden voor voedingssupplementen / gezondheidsproducten / kruidenpreparaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

......................................................

...