CONSULTANCY


Rivendell Consultancy werkt op de volgende manieren:

      Wij nemen slechts beperkt nieuwe klanten aan. Een offerte voor uw project(en) kost € 160,- excl. btw

 

 1. Projectbenadering van specifieke vraagstukken.
  Voor vragen per product of productgroep betreffende de volgende wettelijke aspecten:
  - mag het product wel in de  Nederland op de markt gebracht worden als voedingssupplement / kruidenpreparaat qua ingrediënten, dagdosering, Novel Food risico's, wel of niet toegestane ingrediënten / planten. Moet de dagdosering van sommige ingrediënten aangepast worden om toch te mogen of een claim mogelijk te maken?.
  - aan welke eisen moet de verpakkingstekst voor Nederland voldoen
  - wat zijn de toegestane gezondheidsclaims, kan de formule eenvoudig verbeterd worden zodat meer claims mogelijk zijn

   
 2. HACCP systeem voor distributeurs en voor webshops
  Elk bedrijf dat supplementen op de markt brengt onder eigen naam moet conform HACCP de veiligheid zeker stellen. Het HACCP-systeem van Rivendell voor distributeurs met producten onder eigen merk bestaat uit een handleiding met diverse noodzakelijke procedures en documenten om alle veiligheidsaspecten voor gangbare ingrediënten (complete GevarenIdentificatie- & RisicoAnalyse (GIRA)) in voedingssupplementen te kunnen controleren. Het is opgebouwd middels jarenlange ervaring met supplementenbedrijven die een HACCP-systeem nodig hadden en door de NVWA op deze wettelijke eis werden gewezen. Regelmatig heeft Rivendell geadviseerd bij zeer specialistische HACCP aspecten zoals import uit China, India, kruidenextracten, ernstige problemen met NVWA en deze bedrijven bijgestaan tijdens NVWA inspecties.
  Het basissysteem van Rivendell is geschikt voor distributiebedrijven (niet voor productiebedrijven) en gaat uit van inkoop/distributie van producten met gangbare ingrediënten binnen de EU bij HACCP gecertificeerde productiebedrijven. Het is een doe-het-zelf-systeem: met de handleiding en procedures kunnen alle nodige procedures zelf worden uitgevoerd, dat kost in het begin enkele uren per week, daarna wat minder, afhankelijk van de hoeveelheid nieuwe producten en de complexiteit van uw bedrijf en de producten. Meestal is dit basissysteem voldoende, het kost €  1250,-- ex BTW.
  In de kosten van de handleiding is inbegrepen één uur consultancy betr. vragen/problemen, die bij de implementatie naar voren komen.
  Indien er ook producten/ingrediënten buiten de EU gekocht worden, dan wel deels niet gangbaar zijn (nieuwe extracten, zelden gebruikte ingrediënten, zeer hoge niet gebruikelijke dosis, nieuwe combinaties) dan zijn er extra procedures en documenten nodig om aan HACCP te voldoen. Rivendell zal op basis van de situatie aangeven welke extra documenten en procedures dan nodig zijn en wat de extra kosten daarvoor zullen zijn.
  Ook kan Rivendell in de aanvangsfase belangrijke HACCP-aspecten op projectbasis uitvoeren ( bv. de gevarenanalyse van uw producten, CCP's en ABM's/SBM's bepalen) als een opstart. Echter in principe is het de bedoeling dat iemand uit uw bedrijf met het HACCP-systeem dagelijks gaat werken. Dat is directer en goedkoper. Iedereen met werkelijke inhoudelijke belangstelling voor voedingssupplementen kan met het HACCP-systeem van Rivendell (zo nodig met wat extra hulp + documenten/procedures) aan de geldende wetten voldoen. 
  Webshops hebben ook de verplichting middels HACCP bij te dragen aan de veiligheid van de producten, echter daar zij alleen producten op naam van andere bedrijven distribueren / verzenden naar hun klanten kan het HACCP systeem eenvoudiger zijn. Kosten zijn dan € 500,--.
  Zowel voor marketingbedrijven als webshops is het HACCP systeem een praktische manier en goedkope manier om alle wettelijke HACCP-aspecten van voedingssupplementen / gezondheidsproducten zelf uit te voeren en snel over een goed systeem en veel extra noodzakelijke kennis/know-how te beschikken.
  Veel bedrijven implementeren jaarlijks ons HACCP systeem en kunnen daarmee aan de wettelijke eisen voldoen, zo blijkt steeds bij de eerstvolgende inspectie door NVWA.
   
 3. Werkt u al conform HACCP maar wenst u een update van de GevarenIdentificatie en RisicoAnalyse (GIRA) met daarin een actueel overzicht van alle mogelijke gevaren die aan voedingssupplementen verbonden zijn en die u middels uw HACCP systeem dient te evalueren, dan kunt u het GIRA-document aanschaffen. Kosten daarvan zijn € 400 ex BTW.
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

......................................................

...

......